Συνεχίζουμε…

Posted: 3 Ιουλίου 2010 in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Είμαστε ικανοποιημένοι από τη χθεσινή συζήτηση με τους κυρίους ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ, ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ, ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΟ και τους ευχαριστούμε για την παρουσία τους και την προσπάθεια τους να ενημερώσουν τη γειτονιά μας για την κρίση, το χρέος και τις εξόδους στα «αδιέξοδα» κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από τις τοποθετήσεις των από «κάτω», από εσάς και από εμάς. Είμαστε δυναμωμένοι από τη συμμετοχή των ανθρώπων της περιοχής στη συζήτηση και το λαϊκό γλέντι που ακολούθησε. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους τέσσερις υπέροχους μουσικούς που έπαιξαν ρεμπέτικα και λαϊκά για την εκδήλωση μας και μας ταξίδεψαν με νότες μέχρι αργά το βράδυ.

Η αποδόμηση του κοινωνικού ιστού (με τα νέα μέτρα, με την κυβέρνηση-γκαρσόνι και με τα δελτία των 20.00) δεν θα περάσει.  Από τον παλμό και τη συμμετοχή δεκάδων ανθρώπων στις τελευταίες μας δράσεις (το ντέρμπι των «χρεοκοπημένων» Ελλάδας-Αργεντινής, την προβολή της ταινίας «Οι άνθρωποι της Lip», τα χαριστικά παζάρια, τη συζήτηση στις 2 Ιουλίου και το λαϊκό γλέντι με τη ζωντανή μουσική που ακολούθησε) παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε και να κάνουμε πάλι την περιοχή μας γειτονιά, που θα αντισταθεί, θα αγωνιστεί και θα σταθεί αλληλέγγυα σε κάθε άνθρωπο της. Δεν μένουμε σε αυτά, τώρα ξεκινάμε και σας θέλουμε όλους μαζί μας. Ο φόβος θα σταματάει στις δράσεις μας, στο δρόμο, στις συνελεύσεις μας, στις συζητήσεις μας, στα γλέντια μας.

Στην επόμενη συνέλευση, Τρίτη 6 Ιουλίου, αποφασίζουμε τους τρόπους συμμετοχής της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πατησίων ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ στη γενική απεργία της επόμενης Πέμπτης.

Φωτογραφίες από την ανοιχτή συζήτηση.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.